tala fou

Fao vs. Screws: Fa'afefea ona Iloa Po'o fea e Sili mo Lau Poloketi

18

O fao ma fao fao e lua o se ituaiga o tekinolosi fa'amau fafie o lo'o fa'aauau pea le galuega i aso nei.Ae fa'afefea ona e iloa po'o fea e fa'aoga mo so'o se galuega fa'atino?

O fao ma fao o ni fa'amau fafie lelei pe a sa'o le lapopoa ma fa'apipi'i lelei.Ma i le tele o tulaga, e mafai ona e faʻaogaina se fao poʻo se fao mo se fesoʻotaʻiga malosi ma tumau.O le filifiliga saʻo e masani ona oʻo mai i lalo i le meafaigaluega e faʻaaogaina e ave ai le faʻamau, le tele oo fasi fafie e fa'atasi, ma pe o e fau se fale pe fau se galuega fafie.

I se tasi taimi, sa sili ai fao nai lo fao fao, aua e sili atu ona faigofie ma vave ona samala i fao nai lo le faaaogaina o se fao.sikuli tusilimapesi'ivili fa'ata'amilomiloe ave taavale i sikulima slotted.

O le oʻo mai o le Phillips-head screw i le 1930s na suia ai mea uma ma amata ai le faʻagesegese o gaioiga mai le tuiina o fao i le faʻataʻavaleina o fao.O fao o Phillips sa vave ma faigofie ona ave i totonu, e ese mai i fao fao, ia—ma e—e matua tuai ma faigata ona faapipii.A'o fa'asilisili ona masani ai sikuli fa'aeletise ma pneumatic, o lelauiloa o sikulimafa'ateleina fa'atele.

Ae o le oso tele mo sikuila fa'aola eletise na fetaui lelei ma le fa'aofiina o le vili/aveta'avale e leai ni uaea, o le meafaigaluega eletise feavea'i sili ona lauiloa na fatuina.E lei umi ae oo mai le folasaga mulimuli ane oaveta'avale a'afiaga e leai se uaeama fa'aigoa fa'ataga na fa'atagaina le fa'avevelaina e o'o lava i fa'avili e sili ona umi ma mafiafia.

Tele mo fao a ea?Ia, e le atoatoa.

Na toe avea fao ma faʻamau o filifiliga mo le tele o galuega laiti ma tetele pe a iloa e tagata le saoasaoa ma le faigofie o le faʻaogaina.compressors eama fao pneumatic.Talu ai nei lava, o fao e leai ni uaea e fa'aogaina i le ma'a e fa'afetauia vili/ta'avale e leai ni uaea ma le fa'afaigofieina o le fa'amama mai le compressor.

Auala e Filifili ai le Mea Sa'o

Pe a filifili i le va o fao ma fao, ia manatua o fao e itiiti le pala, o lea latou te maua ai le malosi sili atu.Atonu latou te punou i lalo o le mamafa, ae e seasea latou ma'i.

O siuila, i le isi itu, atonu e le o se faamagaloga, ae o latou au filo e pipii lelei i laupapa ma sili atu ona mau faʻapipiʻi laupapa ma e sili atu le malosi.E sili atu fo'i le lelei o le fa'apipi'iina o fafie i le taimi o le fa'alauteleina ma le fa'aitiitiga fa'anatura o fafie.

Fao

I le tele o tulaga, e mafai ona malosi fao ma taugofie-o se ponesi mo soʻo se fau fale.

I le tulaga masani, o fao e lauiloa mo galuega masani kamuta, e pei o:

  • Fausia puipui ma taualuga
  • Fa'asaoina le fa'alava fafie
  • Tu'u i lalo fola laupapa malo
  • Fa'apipi'i siding ma taualuga

Osiu

E pei ona taʻua muamua, o fao ma fao o ni mea faʻapipiʻi sili ona lelei ma e masani ona e faʻaaogaina e fesuiaʻi, e fuafua i le galuega o loʻo i ai.

Screws e sili ona lelei mo galuega e pei o:

  • Fa'amago puipui
  • Fa'apipi'i laupapa tusi
  • Fa'apipi'ikapoti
  • Fa'amauina fafie fafie
  • Fausia kapoti, meataalo laupapa, fata tusi, ma isi galuega fafie
  • Mo so'o se feso'ota'iga fafie i le fafie atonu e te mana'omia e to'ese

O le pito i lalo o le filifilia o le mea sili ona lelei - fao poʻo le sikulima - e sau i lalo i le filifilia o le lapopoa saʻo ona faʻaaogaina lea o le meafaigaluega sili ona talafeagai mo le aveina i totonu o le fafie.Ma a mae'a ona e mauaina se poto masani e ala i tofotofoga ma mea sese, o le filifiliga sa'o o le a manino manino.


Taimi meli: Aukuso-20-2022