tala fou

Va'aiga Tau u'amea 2022: Manaoga vaivai Outlook Pressures Maketi

I le aso 22 o Iuni, 2022, na pa'ū ai le fa'ailoga uamea i lalo ole CNY 4,500-per-tonne, o se tulaga e le'i va'aia talu mai Tesema talu ai ma o lea ua pa'ū pe tusa ma le 15% mai le amataga o Me i le lotolotoi o le vaivai tele o mana'oga fa'atasi ma le fa'atupulaia o oloa.O popolega o loʻo faʻaauau pea ona o le faʻaitiitia o le tamaoaiga o le lalolagi na mafua mai i le faʻamalosia malosi mai faletupe tutotonu tetele ma faʻamaʻi faifai pea o le coronavirus i Saina ua faʻaititia ai manaoga o le gaosiga.Faʻaopoopoina i le vaʻaiga faʻaletonu, ua toe fausia e fale gaosi oloa faʻaputu ina ua maeʻa faʻalavelave e fesoʻotaʻi ma le taua i Iukureini.I le itu pito i tua, o ia oloa tetele e tatau ona faʻamalosia tagata taʻalo uʻamea tetele e taofiofia le gaosiga, lea, i le isi itu, e tatau ona lagolagoina tau i le taimi masani.

Va'aiga Tau uamea 2022-1
Va'aiga Tau uamea 2022-3

Manaoga u'amea a Saina, e ono toe fa'afou tau pe a uma le loka Covid

O le tau o mea mataʻutia (uʻamea ma koale) e faʻamoemoe e tumau maualuga i le 2022 ona o feeseeseaiga geopolitical ma faiga faʻatulafonoina e faʻaitiitia ai le gaosiga o le carbon.O le Fitch Ratings na fa'amoemoe foi e tumau pea le maualuga o tau o u'amea i lenei tausaga.

O loʻo vaʻaia e le WSA le manaʻoga uʻamea i Saina e tumau pea i le 2022 ma e ono faʻateleina i le 2023 aʻo taumafai le malo o Saina e faʻamalosia le faʻatupeina o atinaʻe ma faʻamautu le maketi o fanua.

Ole mana'oga uamea ole lalolagi e tupu ile 2022 ma le 2023

E ui i le le mautonu na mafua mai i le taua i Iukureini ma le lokaina i Saina, na valoia e le WSA le manaoga o le uʻamea a le lalolagi e siitia i le 2022 ma le 2023.

I le 2023, o manaʻoga uamea na fuafua e tupu i le 2.2% i le 1.88 piliona tone.Ae ui i lea, na lapataia e le WSA e faapea o faʻamatalaga e faʻatatau i le maualuga o le le mautonu.

Na faʻamoemoe foi le WSA o le taua i Iukureini e muta i le 2022 ae o faʻasalaga i luga o Rusia e tele lava ina tumau.O faʻasalaga na tuʻuina atu i luga o Rusia ua faʻaitiitia ai le maua o le sila i Europa.E tusa ai ma faʻamaumauga a le WSA, na gaosia e Rusia le 75.6 miliona tone o le sila i le 2021, e tusa ma le 3.9% o le sapalai o le lalolagi.

Fuafuaga tau uamea

Aʻo leʻi oʻo i le faʻalavelave a Rusia-Iukureini, na faʻamoemoeina e le au suʻesuʻe tupe Fitch Ratings le tau o le HRC uamea e pa'ū i le $ 750 i le tone i le 2022 ma le $ 535 / tonne i luga o le 2023 i le 2025 i lana tala faʻasalalau i le faaiuga o le tausaga talu ai.

Ona o le maualuga o le le mautonu ma le le mautonu i le maketi, o le tele o tagata suʻesuʻe ua aloese mai le tuʻuina atu o tau uʻamea umi i le 2030.


Taimi meli: Iuni-28-2022